Tekniikan museon uusi viestinnän teemanäyttely Etäunelmia on avattu yleisölle 10.9.2016. Satavision Oy on ollut mukana rakentamassa näyttelyä vastaten näyttelysuunnittelusta, toiminnallisten pisteiden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä näyttelyn rakentamisesta.

Näyttelyn sisältö esitetään digitaalisesti kosketusnäytöillä kieliversioina. Sisältö on helposti päivitettävissä ja ylläpidettävissä. Toiminnallisissa pisteissä on yhdistetty viimeisin tekniikka mekaanisiin esineisiin.

Näyttely kertoo sähköisen viestintäteknologian pitkästä historiasta. Nykyiset viestintäverkostojen tarjoamat nopeat yhteydet ja sosiaaliset verkostot ympäri maapallon ovat itsestäänselvyyksiä, jotka näyttävät liittyvän juuri nykyhetkeen.

Ajan ja paikan ylittämisen haave on kuitenkin uutta teknologiaa vanhempaa. Niin lennättimet, puhelimet ja radiot kuin myös uudemmat tekniikat, kuten televisiot, älypuhelimet ja internet, liittyvät ihmisen unelmaan siitä, miten nähdä, kuulla tai kirjoittaa etäisyyksien päähän. Näyttely havainnollistaa konkreettisesti, miten eri aikoina on unelmoitu yhteydestä yli ajan ja paikan. Se kertoo, millaisia teknisiä verkostoja ja laitteita on rakennettu sekä miten uudet viestintävälineet on otettu käyttöön ja löytäneet paikkansa arjessa.

Tekniikan museo, Viikintie 1, 00560 Helsinki.